2012. május 02. 11:01

Progresszióval a recesszió ellen!

Az MSZP a magyar recesszió elkerülése érdekében a rablógazdálkodás lecserélésére és egy progresszív gazdaságpolitika kidolgozására szólítja fel a kormányt!

A magyar recesszió elkerülhetetlen – mondja immár nem csak az MSZP, hanem minden, magára és a közgazdász szakmára valamit is adó elemző. Mégpedig azért, mert a második Orbán-csomag brutális megszorításai mellett sem látni azt a gazdaságpolitikai fordulatot, amely az IMF-megállapodáshoz szükséges, így GDP-növekedés helyett GDP-csökkenés, munkahelyteremtés helyett pedig munkahelytemetés van kilátásban.

Az Orbán-kormány az adóemelések és megszorítások kormánya: se Európában, se a világon nincs még egy kabinet, amely annyi adót vetett volna ki, mint a jelenlegi. A brutális terheket azonban nem Európa és nem is a világ viseli, hanem a magyar emberek. És nem az elmúlt nyolc év, hanem Orbán Viktor bukott gazdaságpolitikája miatt.

Orbán Viktor az egykulcsos adóval minden kiskeresetű embertől elvesz, hogy aztán a gazdagok zsebébe tegye, a költségvetési lyukakat pedig brutális megszorításokkal és pofátlan pénzbeszedő akciókkal próbálja betömni.

Az MSZP szerint ez az út nem a növekedésbe, hanem a hanyatlásba vezet, ezért a rablógazdálkodás lecserélésére és egy progresszív gazdaságpolitika kidolgozására szólítja fel Orbán Viktort!

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes