mszp.hu | Belföld | közlekedés bkv
2015. július 03. 11:16

Propaganda helyett a tények a BKV finanszírozásáról

Az első Orbán-kormány nyíltan Budapest-ellenes politikája juttatta oda a BKV-t, hogy a 2002-es kormányváltás után Medgyessy Péter kormányának kellett konszolidálnia a vállalatot. Hosszú évek munkájával 2009-re sikerült elérni egy olyan kormány-főváros megállapodást, amely hosszú távon garantálta a közlekedési vállalat működését. Ezt a megállapodást a második Orbán-kormány az első döntései között rúgta fel annak ígéretével, hogy majd jobb megállapodást kötnek. Tarlós István lassan öt éve vár erre a megállapodásra – természetesen teljesen hiába.

A BKV állami támogatása öt év alatt lényegében megfeleződött. A kormány a lovak közé dobta a gyeplőt: oldja meg a főváros maga azt a feladatot, amelyet egyébként törvény ír elő, de forrást nem rendel hozzá. Ez még akkor is nehéz lenne, ha a Fidesz az elmúlt öt évben nem nyúlt volna le százmilliárdokat a budapestiektől.

Elég volt az ígérgetésből! Budapest nem fejőstehén! Épp ideje, hogy az Orbán-kormány abbahagyja a hazudozást, a budapestiek folyamatos átverését. Adják végre oda, ami jár és biztosítsák a budapesti közösségi közlekedés fenntartható, biztonságos és kiszámítható működését!

Horváth Csaba
fővárosi frakcióvezető