2012. szeptember 12. 12:39

Propaganda helyett munkahelyeket!

A propagandakormány hétszázmillió forintot költ a munkahelyvédelmi akció kommunikációjára. Ha a legutóbbi konzultáció 1,2 milliárd forintját is belevesszük, akkor összesen közel kétmilliárd szállt el a széllel, miközben ebből ezer ember munkahelyét lehetett volna valóban megmenteni.

Ma átlagosan kétmillió forint kell egy új munkahely létesítéséhez. De úgy is mondhatjuk: kétmillió forintba kerül egy munkaadónak egy évre egy átlagos keresetű alkalmazott. Tehát kétmilliárd forintból ezer munkahelyet lehetne egy évig fenntartani. Orbán propagandakormánya mégis inkább saját akciótervét magyarázza ennyiért.

Nem magyarázni kell ezt milliárdokért, nem levelekben, óriásplakátokon, meg televíziókban hirdetni, vagy bukásra ítélt politikusok szájából teledumálni a munkát keresők fejét, hogy milyen jó is lesz ez, hanem tenni kell, kedves Orbán-Matolcsy ikerpár.

Ha tettek volna a munkahelyekért, ma nem megvédeni kellene azokat! Ha valóban tettek volna legalább egy aprócska lépést az ígért egymillió új munkahely megteremtése felé, akkor nem kellene magyarázni a bizonyítványt. De nem tettek. Most pedig százmilliókból megint magyarázkodnak. Ennyit tud a propagandakormány.

Emlékeztetőül pedig egy idézet. Nyitrai Zsolt, 2008. október 26: ”A Fidesz nem tartja helyesnek azt, hogy a legnagyobb válság idején közpénzből finanszírozott hirdetések jelenjenek meg.”

Ha nem tartják helyesnek, itt az idő leállítani a kormánypropagandát és ebből a pénzből inkább ezer embernek teremtsenek munkahelyet, vagy mondassák le a kormányt!

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője