Propaganda helyett tényszerű tájékoztatást!

Szembe kell nézni a ténnyel, hogy Európa biztonsági helyzete radikálisan átalakult, amit módszereiben és kegyetlenségében is példa nélküli terrortámadások sora jelez. Emiatt a rendvédelmi és nemzetbiztonsági szervek mellett elengedhetetlen a lakosság felkészítése is: a biztonsági kockázatok tudatosítása, és a rendkívüli hatósági intézkedések esetén, illetve a terrortámadások helyszínén követendő magatartásra vonatkozó ismeretek átadása.
Ezzel szemben a kormányzati „tájékoztató kampányok” eddig kimerültek a félelemkeltő, sőt egyenesen gyűlölködő, uszító politikai propagandában.
 
Ezért a mai napon a Nemzetbiztonsági bizottság elnökeként levélben kértem Pintér Sándor belügyminisztert és Rogán Antal kormányzati kommunikációért felelős minisztert, hogy a közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési programok mintájára propaganda helyett indítsanak politikai felhangoktól mentes, tárgyszerű ismeretterjesztő kampányt!
 
Továbbá a Nemzetbiztonsági bizottság szerdai ülésén tájékoztatást várunk arról, hogy milyen előkészületeket tettek a hatóságok a nyári tömegrendezvények biztonságának garantálására.
 
Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok