mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás Pénzügy
2021. június 17. 12:43

Propagandacikkek és nemzeti konzultáció helyett minimálbér-emelést, most!

A Fidesz ahelyett, hogy a pártlapjaiban propagandacikkekkel reklámozza, hogy milyen jó lesz majd akkor mindenkinek, amikor már nem csak a „horizonton” lesz a minimálbér-emelés, inkább cselekedjen! Lehetősége van rá, ugyanis az MSZP javaslata az adómentes minimálbérről nem a „horizonton”, hanem ismét az Országgyűlés előtt van.

A fideszes képviselőknek csak támogatniuk kellene a javaslatot és akkor 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések. Az adócsökkentés révén pedig, mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna. Ráadásul ez a megoldás semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára

A Fidesznek már most is megvan minden lehetősége és eszköze ahhoz, hogy érdemben emelje a legalacsonyabb béreket. Egyértelmű támogatottsága van a minimálbér-emelésnek, a költségvetésben van rá fedezet, az MSZP javaslata pedig ott van az asztalon, minden adott ahhoz, hogy 2,3 millió ember helyzete rövid időn belül javulhasson.

Már csak cselekedni kellene, azonban ismerjük a Fideszt, ezért a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri, 2022 után adómentessé teszi a minimálbért.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese