mszp.hu | Gazdaság
2023. március 13. 11:09

Pusztai Patrik: A kormány elveszi a fiatalok jövőjét

Pusztai Patrik: A kormány elveszi a fiatalok jövőjét
A tanulmányi ösztöndíjak mára szinte teljesen elvesztették értéküket, a hallgatóknak nem nyújt valódi segítséget a kormány. Növelni kell az ösztöndíjak összegét, valamint ki kell terjeszteni az árstopot további termékekre, így biztosítható a megélhetés sokak számára – mondta el Pusztai Patrik, az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke hétfői online sajtótájékoztatóján.

A magyar értelmiség következő generációjának ellehetetlenítését éri el a kormány azzal, hogy már 3 éve nem emeltek az ösztöndíjak összegén. Ez idő alatt brutális infláció köszöntött be Magyarországon, az ösztöndíj ma már közel sem segít valójában a hallgatóknak.
 
Megemelkedtek a lakhatás költségei is, a családok pedig nem tudnak anyagi segítséget nyújtani gyermekeiknek, hiszen már nekik sincs miből. Sok tanulónak nem marad más lehetősége, mint munkát vállalni az egyetem mellett, ez azonban könnyen eredményezheti a tanulmányi teljesítmény leromlását, mely következtében még az ösztöndíj-rendszerből is kieshetnek.

Az ösztöndíjak összegét azonnal növelni kell, valamint értékállóvá tenni. Továbbá, olyan intézkedések szükségesek, melyek a lakosság egészének segítenek. Az MSZP szerint ki kell terjeszteni az árstopot további termékekre, valamint az EU-rekorder 27 százalékos ÁFÁ-t nullára kell csökkenti, a kiskereskedelmi különadót pedig el kell törölni. Ezek az intézkedések valós segítséget jelentenének a mindennapokban a magyaroknak!
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok