mszp.hu | Belföld
2023. május 08. 13:24

Pusztai Patrik: Lassan a fiataloknak is be kell segíteni a háztartások fenntartásába

Pusztai Patrik: Lassan a fiataloknak is be kell segíteni a háztartások fenntartásába
A fiatalok jövője egyre kilátástalanabb a magas infláció és az életszínvonal csökkenése miatt. Az MSZP Mentőcsomag a háztartásoknak javaslatcsomagja a mélyszegénységben élő fiataloknak is segítséget nyújtana. Pusztai Patrik, az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke, az Országos Elnökség tagja a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt a fiatalok helyzetéről és támogatásuk lehetőségeiről.

Az MSZP Mentőcsomag a háztartásoknak programja, ahogy a neve is mutatja, háztartásoknak is segítene, azoknak pedig a fiatalok is a részét képezik. Ezért minden olyan segítség, mely a családok élelmiszer ellátásának megkönnyítését célozza, az egyben a fiataloknak is könnyebbséget jelent.

Pusztai Patrik elmondta, a ma kezdődő érettségi kapcsán fontos figyelmet fordítani az egyetemre készülő tanulókra is, hiszen manapság olyannyira elszegényedett számos család, hogy a diákoknak át kell gondolniuk, továbbtanulnak vagy elmennek inkább dolgozni, hogy be tudjanak segíteni a háztartás fenntartásába. Az MSZP által javasolt élelmiszer-bankkártya és ÁFA-stop viszont valós segítséget jelente, hiszen azonnali árcsökkenést hozna, megkönnyítené a családok mindennapjait.

Az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke ismertette a párt élelmiszer-bankkártya bevezetésére vonatkozó javaslatát. A legszegényebb és leginkább rászoruló 300.000 családnak nyújtana segítséget havi 20.000 forint értékben a párt által javasolt élelmiszer-bankkártya. Emellett továbbra is kezdeményezi a párt az alapélelmiszerek ÁFÁ-jának nullára csökkentését, valamint a kiskereskedelmi különadó eltörlését. Pusztai Patrik elmondta, amennyiben a kormány nem változtat adópolitikáján és nem törli el az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját, addig az MSZP továbbra is javasolja az árstop fenntartását és kiterjesztését további élelmiszerekre.

A szocialista politikus kiemelte, egyre többen élnek mélyszegénységben és egyre többek képtelenek megteremteni a mindennapi étkezéshez szükséges feltételeket. Továbbá, már a középosztályt is számos megélhetési probléma érinti és nekik is át kell gondolniuk, hogy milyen élelmiszereket engedhetnek meg maguknak és melyeket nem.

Kapcsolódó párttagok