mszp.hu | Belföld
2023. április 29. 10:53

Pusztai Patrik: Orbán Viktor gazdaságpolitikája valójában megbukott

Pusztai Patrik: Orbán Viktor gazdaságpolitikája valójában megbukott
Az inflációs adatokra reagálva Pusztai Patrik elmondta: nem szankciós, hanem orbáni inflációról beszélünk és a miniszterelnök gazdaságpolitikája megbukott. Továbbá a pápa látogatásának jelentőségéről és üzenetiről, valamint Budaházy György szabadlábra helyezéséről is beszélt az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke, az Országos Elnökség tagja, Pusztai Patrik, az ATV „A nap híre” című műsorának péntek esti adásában.

Az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke a pápa látogatásáról elmondta, nagyon pozitív üzenet az, ahogyan a szentatya közlekedett a fővárosban. Ferenc pápa ugyanis egy egyszerű Fiattal járta be Budapestet, ezt pedig érdemes összevetni Orbán Viktor stílusával, aki már azzal is kimutatja az emberekhez való viszonyulását, hogy a Karmelita kolostorban van az irodája, mintegy az emberek fölé helyezi magát, mondta el az MSZP politikusa.

Nem feltétlenül lehet magyar diplomáciai sikernek nevezni azt, hogy az egyházfő Magyarországra látogatott. Pusztai Patrik kiemelte, érdemes megfigyelni, hogy a pápa által az elmúlt időszakban meglátogatott országok a legtöbb esetben olyan országok, ahol valamilyen probléma van. Hozzátette, a szentatya több olyan üzenetet is megfogalmazott itt tartózkodása alatt, mellyel Magyarország legfőbb problémáira próbált rávilágítani.

Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette Budaházy Györgyöt, ezzel kapcsolatban Pusztai Patrik elmondta, nem lehet egyetérteni ezzel a döntéssel, hiszen egy terroristát engedtek ki a börtönből. Elmondta, temérdek kérdésnek ad táptalajt a szabadlábra bocsátása, felvetődik az is, hogy állandó félelemben kell élni baloldali politikusként, hiszen Budaházy György letartóztatása előtt több merényletet is tervezett ellenzéki politikusok ellen. Arra pedig semmilyen garancia nincs, hogy nem kezdenek újabb szerveződésbe ezek a szélsőséges erők.

A legfrissebb inflációs adatok sem mutatnak jelentős csökkenést az élelmiszerárakban, az MSZP Ifjúsági Tagozatának elnöke kiemelte, nem szankciós vagy háborús inflációról van szó, hanem orbáni inflációról. A brutális árak azt bizonyíjták, hogy Orbán Viktor gazdaságpolitikája megbukott, összeomlott a rendszer, tette hozzá a szocialista politikus. Elmondta, nemrég Sámodon járt, ahol azt mesélték a helyiek, hogy olyan szintű a drágulás, hogy inkább elutaznak 12 kilométerrel arrébb Horvátországba, hogy tankoljanak, ami 80-100 forinttal olcsóbb ott, valamint, hogy bevásároljanak, hiszen előfordul, hogy fele annyit kell fizetni ugyanannyi termékért Horvátországban, mint Magyarországon.

Kapcsolódó párttagok