mszp.hu | Belföld | Budapest előválasztás
2018. október 12. 08:53

Puzsér Róbertet is várjuk az előválasztáson!

Puzsér Róbertet is várjuk az előválasztáson!
Üdvözöljük a ringben Puzsér Róbertet, aki bejelentette, hogy 2019-ben elindul Budapest főpolgármesteri posztjáért. Egyetlen programpontjával, a zöldebb, élhetőbb Budapest elképzelésével nincs egyedül, az MSZP évek óta a tisztább levegőjű, egészségesebb Budapest tervét tűzte zászlajára, hiszen elfogadhatatlan, hogy Budapesten évente kétezer ember hal meg a levegő szennyezettségével összefüggő betegségekben.
Azzal azonban nem értünk egyet, hogy a jövő évi főpolgármester-választást Tarlós István nyeri. Ha a Fidesz jelöltjével, Tarlóssal szemben egyetlen ellenzéki jelölt áll, akkor komoly esély van a sikerre. A 2018-as parlamenti választásokon az ellenzék egyéni képviselőjelöltjei kétharmados győzelmet arattak Budapesten, és ha minden választókerületben csak egy ellenzéki jelölt állt volna szembe a Fidesz jelöltjével, a 18 egyéni választókerületből 17-ben ellenzéki győzelem született volna. Ebben az esetben a Fidesznek ma nem lenne kétharmados többsége a parlamentben. 
 
Tehát Tarlós István legyőzhető, ha egyetlen ellenzéki jelölt indul ellene. A legjobb jelölt az, akit maguk a budapestiek választanak ki. Éppen ezért azt javasoljuk Puzsér Róbertnek, ha komoly az elhatározása, vegyen részt az előzetes egyeztetéseken, és induljon el ő is az ellenzéki előválasztáson, amelynek során a budapestiek eldönthetik, ki képviselje őket az önkormányzati választáson Orbán Viktor jelöltjével, Tarlós Istvánnal szemben.
 
Örsi Gergely, az MSZP fővárosi alelnöke

Kapcsolódó párttagok