Quaestor károsultak további segítése

A segítségnyújtás, a szociális érzékenység, az emberekkel való törődés jellemzi a baloldalt. Nem hagyunk senkit az út szélén. Hozzánk bátran lehet fordulni minden, az emberek életét negatív irányban befolyásoló döntések kapcsán, minden jogsérelem kapcsán. Ebből kifolyólag továbbra is segítünk a Quaestor károsultaknak, hiszen a Fidesz csak az időt húzza a kifizetésekkel. Valamiért időt akar nyerni. Lehet, hogy nincs elég pénz a károsultak kifizetésére?
Januárban kaptak egy tájékoztató levelet a Quaestor károsultak - miután a pénzük egy részét megkapták -, hogy addig nincs teendőjük, amíg a kárrendezési alap nem küldi ki az értesítést a kárrendezés új összegéről, amely a fennmaradó részből a kamatokat visszamenőleg levonva kerül megállapításra.
Ez rablás! Az embereknek joguk van megkapni a teljes összeget, hiszen adózott pénzből tették be megtakarításaikat, ráadásul a kispénzűekkel tolnak ki, mert mindenki tudja, hogy a Fideszes haverok időben kivették a pénzüket.
A károsultak segítését országosan Szegedi Sándor koordinálja, a jogi segítséget dr. Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő látja el. Itt Gyöngyösön abban segítünk, hogy a károsultak a hitelezői választmány megválasztásához szükséges aláírások összegyűljenek, ezáltal gyorsan meg tudjon alakulni egy jogvédő társaság, amely követelni tudja a ki nem fizetett összeget jogi úton.
Gyöngyösön és környékén körülbelül 900 károsult van. Eddig 150 fő írt alá. Arra kérem a károsultakat, hogy jöjjenek, írják alá a megalakuláshoz szükséges íveket. Ne hagyják elveszni a pénzüket, hiszen megdolgoztak érte. Valakinek egy élet munkája fekszik a kötvény formájú megtakarításban.  Ne féljenek eljönni a Fő téri MSZP irodába aláírni, mert csak összefogással érhetnek el eredményt! Várok mindenkit a Fő tér 3 szám alatti irodánkban kedden 8-14, csütörtökön 8-10 óra között.
Mi vagyunk az egyetlen szervezet, aki segített eddig is, bizonyította, hogy tud segíteni és ezután is segíteni fog mindenkin!

Orosz Bálint János
megyei közgyűlési képviselő