Quaestor: végképp bebizonyosodott, hogy fideszes bankbotránnyal állunk szemben

A Quaestor csoport lebukásával és csődjével végképp bebizonyosodott, hogy fideszes bankbotránnyal állunk szemben: a Fidesz-közeli cégcsoport nyakig benne volt a keleti nyitás Szijjártó Péter által vezényelt üzleteiben.

Ma az is bebizonyosodott, hogy a Matolcsy György által vezetett MNB bankfelügyeleti rendszere működésképtelen. Az MNB alelnöke a Gazdasági bizottság ülésén beismerte, hogy csupán március 3-án kezdték meg az ellenőrzést, holott az ügyészség feljelentése alapján kiderült, hogy a Buda-Cash január 30. és február 2. között a DRB Bankból fiktív kötvénykibocsátással több mint 60 milliárd forintot tüntetett el.

Ma az is kiderült, hogy nem csupán a Buda-Cashnél veszett nyoma súlyos pénzeknek: a Fidesz-közeli Quaestornál hasonló fiktív kötvénykibocsátásokkal további 150 milliárdot tüntettek el.

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy kiderüljön: az MNB miért asszisztált egészen a múlt hétig a százmilliárdok lenyúlásához, miért nem hajlandók megmondani, hogy hol van az emberek pénze, továbbá, hogy kiderüljön, mit akarnak még eltitkolni ebben a fideszes bankbotrányban. Az MSZP a Buda-Cash-ügyben bűnpártolás, hivatali hatalommal való visszaélés és vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tett. 

MSZP