mszp.hu | Belföld
2023. január 17. 16:23

Rászorulóknak segítettek az MSZP politikusai

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - ahogy sajnos az ország minden pontján - nagyon sok rászoruló várja a tűzifát.

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának jelenlegi és korábbi tagjai, dr. Tóth Bertalan frakcióvezető, Komjáthi Imre társelnök, Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes, Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, Hiszékeny Dezső, Tóth Viktor, Varga László, Korózs Lajos és Nyakó István idén negyedik alkalommal ment Győrtelekre Halmi József polgármesterrel szociális tűzifát pakolni.

"Halmi József polgármester baloldali értékrend alapján abban is segít, hogy a szociális tűzifát az udvarra viszik, így ez a költség nem azokat terheli, akiknek egyébként is kevés van" - írja Komjáthi Imre.

Győrteleken 300 lakáshoz kell kiszállítani a tüzelőt. Az itt élő emberek egy jó része nem tudja megfizetni a tűzifa árát. Gurmai Zita emlékeztet ide vezetett a Fidesz kormányzása. Sokan ebben az országban már az alapvető szükségleteiket sem tudják kielégíteni, ha nem kapnak segítséget.

"Az esemény a segítő szándékunk mellett, közösségépítő és szemléletformáló jellege miatt is hasznos volt mindannyiunk számára. Örülünk, hogy személyes erőfeszítéssel is hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy a tüzelő könnyebben eljusson a rászorulókhoz, és meleget adjon a győrteleki otthonokban" - írja Facebook oldalán Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

A TÁRKI legfrissebb elemzéséből kiderült, hogy a társadalom egyre szélesebb rétegeit veszélyezteti az elszegényedés; már nem csak az alacsony nyugdíjjal rendelkezők tartoznak ide, hanem megjelentek a csoportban a diplomások és a fővárosiak, a szegénységi kockázatnak kitettek csoportjában a gyermeküket egyedül nevelők állnak az élen.

Emiatt szorgalmazzuk a 13 éve változatlan összegű családi pótlék duplájára emelését!

Az MSZP képviselői évek óta szolidaritási alapba utalják a fizetésemelésük összegét, amiből eddig már több mint 100 millió forint értékben segítettünk rászoruló családokat, intézményeket, civileket.