Reagálás a Belügyminisztérium beismerő közleményére: nem cáfolták, hogy bűnözők jegyeztek letelepedési kötvényt

Reagálás a Belügyminisztérium beismerő közleményére: nem cáfolták, hogy bűnözők jegyeztek letelepedési kötvényt
A Belügyminisztérium egy szóval sem cáfolja, hogy bűnözők is jegyeztek letelepedési kötvényt, s hogy ezzel a Fidesz-kormány – anyagi haszon reményében – kockáztatja Magyarország, a magyar emberek biztonságát.

A Belügyminisztérium beismeréssel felérő hallgatása azért is aggasztó, mivel ezek szerint az általuk emlegetett állítólagos négyszeres szűrés rendszere vagy egyáltalán nem működik, vagy pedig a biztonsági kockázatok ellenére a Fidesz szívesen látja a bűnözőket, csak fizessenek nekik azért, hogy letelepedhessenek Magyarországon.
 
Tény, hogy a pénzéhes Fidesz kifejezetten szorgalmazza a bevándorlást, hisz immár 16 ezer, azaz egy városnyi bevándorlót csábítottak Magyarországra.
 
A belügyi tárca minden szánalmas és hazug magyarázkodása ellenére tény, hogy a Fidesz-kormány jelentősen könnyítette a pénzért történő bevándorlást: az idegenrendészeti eljárás ideje 70 napról 30 napra csökkent, az ellenőrző szakhatósági eljárások időszakát pedig 20 napra mérsékelték.
 
Az MSZP szerint a Fidesz nem adhatja el saját zsebre Magyarország, a magyar emberek biztonságát! Ezért a letelepedési kötvények forgalmazását fel kell függeszteni! Követeljük azt is, hogy az illetékes hatóságok azonnal vizsgálják ki az összes letelepedési kötvényt vásárlót, és hozzák nyilvánosságra ennek a vizsgálatnak az eredményét.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Demeter Márta országgyűlési képviselő