mszp.hu | Belföld | magosz állami földek közlemény
2014. május 13. 16:43

Reagálás a Fidesz mai álkonzultációjára

A mai Fidesz-Magosz-agrárkamarai találkozóról kiadott sikerjelentés az álkonzultációban egyre jobban teljesítő Fidesz eddigi csúcsprodukciója. Ha a valóságot nézzük, az viszont lesújtó: a falvakat romló közbiztonság, növekvő munkanélküliség, lecsúszó családok és kilátástalan jövő jellemzi.

Az állami földek fideszes hűbéreseknek való kiosztása, az agrártámogatások lenyúlása, a földtörvény életbe lépése és a vidékfejlesztési források Lázár Jánoshoz csoportosítása után egyértelmű, hogy folytatni kívánják a vidék kifosztását, és hogy a fideszes kiválasztottak továbbra is kiemelt támogatásban bízhatnak.

Ha Lázár János nem csupán a Fidesz-frakcióban ülő agrárpolitikusokkal egyeztetett volna, hanem például az óriási bajban lévő húsipar képviselőit, a különböző terméktanácsokat, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tagjait, az Agrárgazdasági Tanácsot, vagy a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségét is meghívta volna, mindjárt nem lett volna olyan szép a találkozó végeredménye.

Lázár János és a Fidesz téved, ha azt hiszi, hogy ilyen vidékpolitika mellett az agrárbéke fenntartásához elég, ha mindenhol fideszes pártkáderek ülnek. Ha a falvakban élők helyzetében nem következik be kézzel fogható javulás, félő, hogy nem csak az agrárbéke kerül veszélybe Magyarországon.

Harangozó Gábor,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

Gőgös Zoltán,
agrárpolitikus