Belföld, Gazdaság
2012. december 07. 09:23

Reagálás a Fidesz mezőgazdasággal kapcsolatos közleményére

Üzenem a Fidesz kommunikációs csapatában dolgozó flaszter parasztoknak, illetve a mezőgazdasági bizottság villamos mérnök végzettségű elnökének, hogy akik az MSZP vidékfejlesztési programját írták, már akkor a földet művelték, amikor az ő fenekükön még ott volt a tojáshéj, illetve ingyenes felsőoktatásban tanították őket arra, hogy hogyan lehet kommunikációval elfedni a valóságot.

Ha egyszer is küzdöttek volna hófúvással, és árvízzel, hogy az állatoknak legyen ennivalója, hogy időben megfejjék a teheneket, akkor nem írogatnának ekkora marhaságokat, és nem akarnák megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Az MSZP által felvázolt agrár modell valóban védi és bővíti a vidéki munkahelyeket, szemben azzal, amit a jelenlegi kormány akar.

Ennek a kormánynak nem számít 106 000 család megélhetése, nem érdekli a közösségek által megtermelt vagyon jövője.

Mi nem akarjuk, hogy a falvakban jelenleg szinte egyetlen megélhetést biztosító termőföld műkörmösök, tetőfedők, masszőrök, benzinkutasok használatába kerüljön. Nem engedjük, hogy trágyalopó, kis embereket megalázó földesurak korlátlan hatalommal, hatósági kontroll nélkül uralkodjanak vidéken.

Ha már ennyire védik a családi gazdálkodókat, menjenek el a Kaskantyú melletti tanyán élő családhoz, akinek a hodály mellől vették el a földet, hogy egy Fidesz közeli nagygazdának adják. Menjenek el Nagyesztergárra, ahol 13 állattartással foglalkozó családot tesznek földönfutóvá, azért, hogy a helyi Magosz elnök használhassa a korábban általuk művelt 400 hektár földet. Menjenek el Szeghalomra ahhoz a családi gazdálkodóhoz, aki a szocialista kormány idején kapott bérbe termőföldet, akitől most elvették az öntöző telepe alatt található állami föld felét.

Nézzenek a Fejér megyei családi gazdálkodók szemébe, akik egy négyzetcentiméternyi állami földhöz sem jutottak, mert kellet a több mint 1300 hektár föld a felcsúti polgármesternek, illetve tetőfedő vállalkozónak.

Tudjuk, a hatalom elvesztésének réme átírja időnként még tisztességes szakemberek gondolkodását is.

Az MSZP szívesen egyeztet mindenkivel, aki elhivatott a magyar vidék felemelésének ügyében, ezért készítettük el a vitairatot. Sajnáljuk, hogy érdemi szakmai vita helyett méltatlan dilettáns közleményekre kell reagálnunk.

Gőgös Zoltán,
országgyűlési képviselő,
a mezőgazdasági bizottság alelnöke