Reagálás a Fidesz nyilatkozataira

1. Hazánkban ma minden harmadik pályakezdő tartós munkanélküliként indul. Kelet-Magyarországon ennél is lesújtóbb a helyzet: lassan minden második pályakezdő az utcán kezdi a "karrierjét". Nem az MSZP ígért egymillió új, adófizető munkahelyet, hanem a Fidesz. Az MSZP-nek három év után pont félmillió oka van bírálni a kétharmad foglalkoztatáspolitikáját. Ennyien menekültek külföldre a munkanélküliség és az Orbán-kormány elől.

2. A Fidesz családbarátsága az elmúlt három évben leginkább a saját családtagjaiknak történő osztogatásból állt. Az átlagos magyar családok legfeljebb fosztogatást tapasztalhattak, ugyanis sem a gazdag famíliáknak
kedvező adórendszer, sem az európai rekordáfa bevezetése nem segítette a megélhetésüket. A rezsicsökkentés és a devizahiteles akciók szintén csak a jómódú családoknak kedveztek. Az óvodai és iskolai férőhelyeket a Fidesz úgy növelte, hogy a csoport- és osztálylétszámokat drasztikusan felemelte.

3. A Fidesz az általa visszamenőlegesen bevezetett 98 százalékos különadót éppúgy az átlagemberekkel fogja megfizettetni, mint az összes többi igazságtalan és elhibázott lépésének árát. Az igazságtalan, egykulcsos adórendszertől kezdve a fogyasztási cikkek és szolgáltatások árában megjelenő különadókon át egészen a felsőoktatás és az egészségügy fizetőssé tételéig.

Magyar Szocialista Párt