2012. szeptember 21. 16:56

Reagálás a Fidesz szóvivőjének nyomatékos kérésére

A Magyar Szocialista Párt a Fidesz szóvivőjének azon kérésére, hogy Mesterházy Attila és Veres János a parlament gazdasági bizottságában adjanak tájékoztatást a Nemzetközi Valutaalappal 2008-ban kötött megállapodásról és az azután hozott intézkedésekről, a következőket tudja mondani.

1. Selmeczi Gabriella szenátorasszony alighanem kiflievéssel volt elfoglalva akkor, amikor 2008-ban az akkori kormány az Európai Uniónak és a Nemzetközi Valutaalapnak elküldött magyar szándéklevelet a teljes hazai nyilvánosság elé tárta. Vagyis azok az információk, amelyeket a Fidesz most hiányol, lassan négy éve a rendelkezésére állnak.
2. Selmeczi Gabriella vélhetően tudatlanságából fakadóan beszélt ismét az IMF-fel megkötött megállapodásról. Olyan ugyanis – mint azt már sokszor elmondtuk – nem volt.
3. A Magyar Nemzet Online beszámolója szerint a Fidesz a gazdasági bizottság hétfői ülésére várja Mesterházy Attilát és Veres Jánost. A szocialista párt politikusai azonban erre az ülésre nem kaptak meghívást. Az MSZP képviselőit – igaz, nem nyomatékosan – egy jövő szerdai gazdasági bizottsági ülésre hívták meg.
4. Veres János egyébként szívesen vállalja a sikertelen tárgyalási kezdeményezésekkel próbálkozó fideszes politikusok, így Rogán Antal korrepetálását is.