Reagálás a foglalkoztatási adatokra: hazug statisztikák helyett valódi munkahelyeket, valódi fizetésemelést!

Reagálás a foglalkoztatási adatokra: hazug statisztikák helyett valódi munkahelyeket, valódi fizetésemelést!
Az Orbán-kormány ne a foglalkozási statisztikákat kozmetikázza, hanem valódi munkahelyeket hozzon létre, valódi fizetésekkel! Mindenki tudja, hogy sokkal több munkanélküli van, mint ahányan a hivatalos kimutatásokban szerepelnek. Könnyű úgy kevesebb munkanélküliről beszélni, ha a kormány egy jelentős részüket különböző trükkökkel kiszorítja a statisztikákból!

Orbán Viktor brókerkormánya csak papíron csökkentette a munkanélküliséget. Például drasztikusan lerövidítették az álláskeresési támogatás folyósítási idejét, kizárva ezzel sok tízezer embert a hivatalos kimutatásokból és az ellátórendszerből. Külföldre üldöztek 500 ezer munkavállalót, miközben az egy évnél nem régebben külföldön dolgozókat beleszámítják a foglalkozási statisztikákba! Éhbérért dolgozó közmunkássá tettek 200 ezer embert, akik most havonta 50 ezer forintot kapnak kézhez! Erre büszke az Orbán-kormány? Inkább szégyenkeznie kellene!
 
A valóság az, hogy a 15 és 24 év közötti korosztály több mint 20 százaléka tartósan munkanélküli. A valóság az, hogy a Fidesz által beígért egymillió új munkahelyből semmi nem lett!
 
A magyar embereknek nem papíron szereplő munkahelyek kellenek, csak papírra leírt bruttó fizetésekkel! A MSZP szerint valódi, jól megfizetett álláshelyekre van szükség, igazi, kézbe kapott fizetésemeléssel! Mert a magyar emberek ezt megérdemlik, ez nekik jár!
 
Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok