mszp.hu | Belföld | honvédség létszámhiány | Honvédelem
2016. július 25. 11:26

Reagálás a HM nyilatkozatára: nem közmunkások bújtatott zsarolásával kell feltölteni a Honvédséget!

Reagálás a HM nyilatkozatára: nem közmunkások bújtatott zsarolásával kell feltölteni a Honvédséget!
A Honvédség drasztikus létszámhiányának súlyos problémáját nem lehet közmunkások sunyi zsarolásával megoldani! A honvédelmi tárca mai nyilatkozata nem túl hiteles annak fényében, hogy láttuk, hogy mit jelent az önkéntesség a Fidesznél: évekkel ezelőtt a kormány a szolgálati nyugdíjasokat hasonló zsarolással kényszerítette a tartalékos rendszerbe, miközben elvette a nyugdíjukat. Ezt kapta sok ezer ember a Fidesztől a haza szolgálatáért.

Minden határon túlmegy, hogy a Fidesz-kormány most a Honvédség létszámhiányát az évek óta nélkülöző közmunkások zsarolás jellegű sorozásával próbálja orvosolni ahelyett, hogy olyan életpályát és perspektívát kínálna a fiataloknak, mellyel vonzóvá tennék a katonai pályát!
 
Az elmúlt években a Honvédség létszáma több ezer fővel csökkent a hatalmas forráselvonások, az illetmény alacsony szintje és az eszközök elégtelensége miatt! Ezért kizárólag az Orbán-kormány a felelős!
 
A Fidesz-kormánynak a közmunkások helyzetét piaci munkahelyek megteremtésével, a honvédség létszámát pedig megfelelő körülmények biztosításával kellene orvosolnia! Jól felszerelt, jól fizetett, megbecsült professzionális haderőre van szükség, melyhez szívesen csatlakoznak önként a fiatalok! Ehhez persze felelős kormányzás kellene, amire az Orbán-kormány egyértelműen képtelen!
 
MSZP

Bővebb információ: Demeter Márta, országgyűlési képviselő