Reagálás a Jobbik ötpárti egyeztetésére való felhívására

Reagálás a Jobbik ötpárti egyeztetésére való felhívására
A Jobbik kezdeményezése valójában Orbán Viktor és a Fidesz célját, azaz Magyarország EU-ból való kivezetését szolgálja. A Jobbik a Fidesz kérésére tette meg a javaslatát. Az MSZP nem vesz részt a Fidesz és a Jobbik ötpárti egyeztetésnek nevezett színjátékában.

A Fidesznek és a Jobbiknak eddig nem voltak fontosak a külföldön dolgozó magyarok szavazatai, mostanáig csak nehezítették számukra a választójoguk gyakorlását. Ezért ez a kezdeményezés számító és hiteltelen.
 
Az MSZP álláspontja következetes: minden magyar választópolgárnak azonos feltételeket kell biztosítani a szavazásokon!
 
Világos, hogy a Fidesz által alkotott választójogi rendszer rossz, és nem javítható toldozgatásokkal. Teljesen új, az alkotmányos alapjogokra épülő választójogi törvényre van szükség ahhoz, hogy a Fidesz ne tehessen különbséget magyar és magyar között. A választójog és annak gyakorlása általános és egyenlő kell legyen minden választópolgár számára.
 
Orbán Viktor és a Fidesz az októberi népszavazással Magyarország Európai Unióból való kivezetésének ágyaz meg. Az MSZP ezért továbbra is az októberi referendumtól történő távolmaradásra kéri a választókat. Mert aki otthon marad, az az unióban maradásra szavaz.
 
MSZP-frakció