2012. szeptember 25. 09:13

Reagálás a KDNP-frakcióvezető családpolitikai kirohanására

Harrach Péter szerint a család és maga a gyermekvállalás az élet nagy csodája, s mint ilyen, a nő önmegvalósításának legbiztosabb útja. Túl azon, hogy Harrach Péter tegnapi szavai legfeljebb stílusukban térnek el Varga István országos felháborodást kiváltó eszmefuttatásától, a KDNP frakcióvezetője az elmúlt két év családpolitikája után jobban tenné, ha mélyen hallgatna.

A Fidesz és mérhetetlenül népszerűtlen horgonypártja ugyanis az elmúlt két évben bebizonyította: csak a jómódú családok támogatását és a félfeudális társadalmi viszonyok visszaállítását tartja fontosnak, akinek pedig nincs semmije, az a szemében annyit is ér. Az ne számítson támogatásra vagy védelemre se az igazságtalan, egykulcsos adórendszerben, se a kirekesztő és a szegénységet büntető szociális ellátórendszerben, és végképp ne az esélyegyenlőtlenségeket konzerváló, sőt növelő oktatási rendszerben.

Pofátlan módon a Fidesz-KDNP ráadásul többek között azoktól az átlagjövedelmű családoktól várja a nemzet felvirágoztatását, akiknek az elhibázott társadalom- és gazdaságpolitikája miatt ma már esélye sincs erre. Azoktól, akiknek nem hogy lecserélni, már tisztességesen feltölteni sincs pénzük a családi hűtőszekrényt!

Az MSZP az elmúlt évek családpolitikai ámokfutása után azt javasolja Harrach Péternek, hogy az állandó erkölcsi útbaigazításai helyett gyónja meg inkább a magyar családok ellen elkövetett bűneit.

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja