Reagálás a kormány legújabb tanuszoda-fejlesztési ígéretére

Magyarországon csak a stadionberuházások valósulnak meg határidőre, ezért javasoljuk, hogy a kormány által évek óta ígért, de máig el nem indult tornaterem- és tanuszoda-fejlesztési program olvadjon bele a Nemzeti Stadionfejlesztési Programba!

Balog Zoltán a 2014-es önkormányzati kampányban emlékezetes ünnepségen tette le az új putnoki tanuszoda alapkövét. Azóta a milliárdokért felépült Várkert Bazárt például már vagy négyszer sikerült átadni, de a putnoki uszoda helyén egy kapavágás nem történt.

Elméletben a ma bejelentett nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési program is nagyon szépen hangzik, csak az a baj, hogy sok helyen a gyerekek ma is elméleti testnevelésórákon vesznek részt, mert az iskolájukban nincs alkalmas terem a legegyszerűbb kidobós játékra sem. Mégis meddig kell még kerülgetniük az évekkel ezelőtt ünnepélyesen lerakott alapköveket a gyerekeknek? Ha előírták minden napra a testnevelés órákat, az ehhez szükséges tornatermekkel és tanuszodákkal se maradjanak adósok!

Ha tanuszodából is annyi épült volna az elmúlt években, mint üresen álló stadionokból, ma nem csak üres ígéretekkel lenne tele a padlás.

Bangóné Borbély Ildikó
országgyűlési képviselő