mszp.hu | Belföld
2020. február 28. 17:25

Reagálás a korszakváltó kerekasztal létrehozására

Reagálás a korszakváltó kerekasztal létrehozására
Az MSZP üdvözli és támogatja a korszakváltó kerekasztal létrehozására irányuló kezdeményezést, és abban a V21 moderáló szerepét.

Az MSZP korábban is egyértelművé tette, hogy a köztársaságpárti erők együttműködésének keretében, az egy az egy elleni stratégia végrehajtásán túl szükséges megalkotni Magyarország jövőjéről a közös víziót is. 30 évvel a rendszerváltás után, először fordulhat elő, hogy végre lesz egy nemzeti minimum az ország működésére a jogállamiság, a demokrácia, a munka világa, az oktatás és az egészségügy tekintetében.
 
Az MSZP a Fidesz önkényuralmi rendszere és egy szűk elit érdekeit szolgáló világa helyett egy demokratikus és toleráns, szociálisan érzékeny és igazságos, valamint környezettudatos világot ajánl Magyarországnak.
 
Az MSZP baloldali demokrata pártként szoros együttműködésre törekszik a szakszervezetekkel és a zöld mozgalmakkal, nyitott a többi demokrata párt irányába, és nyitott a civil szervezetekkel való együttműködésre!
 
A március 14-i stratégiaalkotó kongresszusát követően így az MSZP - a többi demokratikus erővel egyenrangú félként - készen áll a korszakváltó kerekasztal tárgyalásain történő részvételre, és a közös vízió megalkotására.
 
MSZP