mszp.hu | Belföld
2020. április 11. 10:13

Reagálás a miniszterelnök úr nagypénteki bejelentéseire

Reagálás a miniszterelnök úr nagypénteki bejelentéseire
A nagypéntek iránti tisztelet okán tegnap nem, de ma már mindenféleképpen reagálnunk kell Orbán Viktor Kossuth Rádióban tett bejelentésére.

Megdöbbentünk ugyanis a miniszterelnök nyilatkozatán, miszerint az egészségügyben dolgozók 20%-a fog megfertőződni. Ezek szerint több ezer orvos és nővér kapta, vagy kapja el a koronavírust, ami bár számunkra megdöbbentően magas szám, de Orbán Viktor valószínűleg a rendelkezésére álló adatok és információk alapján felelős nyilatkozatot tett a témában.
 
Felelős nyilatkozat után természetesen felmerül a felelősség kérdése is. Hogyan fordulhatott elő, hogy Magyarországon hosszú heteken keresztül nem jutottak megfelelő védőfelszereléshez az első vonalban harcoló egészségügyisek? Ki a felelős az egészségügyi dolgozók megfertőződéséért?
 
A felelősség megállapítása fontos ugyan, de mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy ezt a feladatot a járvány visszaszorítása után kell elvégeznünk, hiszen most fontosabb dolgaink vannak. Ilyen fontos feladatnak tartjuk, és továbbra is követeljük a szociális szférában, például az idősellátás első vonalában dolgozó honfitársaink 500.000 forintos egyszeri juttatását, folyamatos tesztelését, védőfelszereléssel történő ellátását, valamint minden bentlakásos intézmény ellátottjainak azonnali tesztelését.  Ezzel kapcsolatban aggasztónak tartjuk, hogy a kormány egyik tagja Rétvári államtitkár úr, Korózs Lajosnak a Népjóléti bizottság elnökének a Parlamentben ezzel kapcsolatban feltett kérdésére mellébeszélt, ugyanakkor bízunk abban, hogy Orbán Viktor felelőssége teljes tudatában megfelelő döntést fog hozni.
 
MSZP

Kapcsolódó párttagok