Reagálás a mosonmagyaróvári polgármester cikkére

A Magyar Szocialista Párt Mosonmagyaróvár és Környéke szervezete, valamint a Demokratikus Összefogással Mosonmagyaróvárért civil mozgalom reagálása Dr. Nagy István polgármester január 11-én, pénteken, a Kisalföld mosonmagyaróvári oldalán megjelent  “Elég volt a jogtalan kritikákból” cikkére.

Az MSZP helyi szervezete, tagsága, szimpatizánsai, valamint Mosonmagyaróvár demokratikus működéséért aggódó polgárok aggodalommal és megdöbbenéssel figyelik városunk FIDESZ-KDNP-LABE többségű önkormányzata polgármesterének, országgyűlési képviselőjének, Dr. Nagy Istvánnak szakmai tehetetlenségét, érthetetlen vergődését a Mosonmagyaróvár és környéke úthálózat karbantartásával, felújításával, javításával kapcsolatban.

Értetlenül állunk az olyan jelenségek előtt, amikor a helyi utak állapotáért is személyesen felelős polgármester látszólag felháborodott csodálkozással  tolja rá a felelősséget az Állami Közútkezelőre, ezáltal eljátszva azt a szerepet, hogy neki az ügyben semmi felelőssége nincs, továbbá megpróbálja az egészet elferdíteni, saját hasznára fordítani.

Szeretnénk szó szerint felidézni az akkor már országgyűlési képviselő, megválasztandó polgármester jelölti ígéreteit a 2010-es önkormányzati választási szórólapokon: "rendbe tesszük a város útjait, közműveit".

Azóta eltelt közel két és fél év, és a városban lassan "tengelytörés" nélkül nem lehet közlekedni. A fő-, és tömegközlekedési útvonalak is lerobbant állapotban vannak, nem is beszélve a mellékutcákról, hídjainkról, amelyeken lassan defekt, és egyéb komoly sérülés nélkül már közlekedni sem lehet. Az aszfaltot itt is, ott toldozzák, foltozzák, de sajnos minden eredmény nélkül. Az úthibák miatt zömmel gumit, felnit kell javíttatni, futóművet beállíttatni, néha a kavicsfelverődés miatt karosszériamunka is szükségessé válik. Ez a fideszes félrevezető propaganda szerint az “élhető város”.
 
Sajnos az önkormányzatok jogkörét olyan mértékben csorbította, korlátozta, vette el a jelenlegi fideszes-kdnp-s rezsim – amely döntések meghozatalában szervesen is részt vett, illetve vesz dr. Nagy István, mint országgyűlési képviselő -, hogy a polgármestereknek (tehát saját magának) lassan már csak jelképes, báb szerepük marad. Derék városi polgármesterünk - saját parlamenti szavazatai alapján - szalagátvágó géppé lett, ünnepi, reprezentációs szónokká avanzsált.

A Magyar Szocialista Párt helyi szervezete ezúton kéri  dr.Nagy István országgyűlési képviselőt, polgármestert, amennyiben nem tudja eredményesen, hasznosan képviselni a helyi embereket, a választókörzetét a Parlamentben, továbbá nem végez kézzel fogható, eredményes munkát városunkban,  mondjon le és távozzon a politikai közéletből!

Kovács Tamás
az MSZP helyi elnöke