mszp.hu | Belföld, Gazdaság | közlemény GDP
2015. augusztus 14. 14:22

Reagálás a rosszabb GDP-növekedési adatokra: Magyarország lassul, a fideszes politikusok gazdagodása gyorsul

Magyarország tovább lassul, miközben a fideszes politikusok gazdagodása rohamosan gyorsul – ezt jelzi a második negyedévi GDP-növekedés elmaradása a várt adatokhoz képest, és az, hogy Szijjártó Péter beköltözött új, 200 milliós luxusvillájába. A magyar adatnál még a román GDP-növekedés is 1 százalékkal nagyobb, ami óriási szégyen Orbán Viktor brókerkormánya számára.

A Fidesznek láthatóan nincs semmilyen elképzelése a magyar gazdaság beindításáról, azon kívül, hogy mindkét markukat Brüsszel felé tartják az uniós támogatásokért. Az EU-források nélkül Orbán rendszere körülbelül 30 másodpercig működne.

Magyarországon nincsenek semmilyen reformok. Ezt bizonyítja, hogy 4 és félmillió ember él a létminimum alatt, brutálisan nő a rezsitartozások száma, a családoknak pedig hó végén már súlyos anyagi gondjaik vannak.

A jobboldal alkalmatlan az ország vezetésére. Az MSZP szerint nem a könnyen átírható statisztikákkal, hanem az emberekkel kellene foglalkozni. Ezért javaslunk a Nemzeti Béremelési Program keretében a közszférában 50 százalékos béremelést, nettó százezer forintos minimálbért, és a kormányváltás után vasárnap is kinyitott üzletekben ezért fogjuk az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkenteni.

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke