mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. január 05. 20:27

Reagálás az ÁEEK közleményére: Nicsak, ki beszél?

Az OGYÉI mellett azt javaslom az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK) is, hogy több gőzt a kerekekre, kevesebbet a sípra!
Éppen ezért, ha az ÁEEK-nak közlendője van a BAZ megyei kórház „maffiaszerű működésével” kapcsolatban, akkor először arról tájékoztassák a lakosságot, amire Kásler nem válaszolt: mi folyik a Borsod megyei kórházban, mi áll a dolgozók miniszterhez eljuttatott levelében, milyen rendőrségi és NAV nyomozások folynak az intézményben?

Igaz-e például, hogy a kórházban spermát loptak a Kaáli Intézettől és azt a megyei kórház egyik alagsorában tiltott műtéttel, pénzért ültették be?

Igaz-e, hogy roma származása miatt, tudtán kívül, a beleegyezése nélkül szülés után, orvosi utasításra, elköttették egy anya petevezetékét azért, hogy többet ne szülhessen?

Igaz-e, hogy - ellentétben az ÁEEK állításával - a 2018-as konszolidációs támogatások elosztáskor, az egész éves gazdálkodásért 231.693.000 forint jutalmat kapott a BAZ megyei kórház, de ehhez Révésznek vajmi kevés köze volt, hiszen az év végén bízta meg Kásler a kórház vezetésével (az ÁEEK honlapja szerint igaz)?

Igaz-e, hogy Dr. Révész, a BAZ megyei kórház megbízott főigazgatója, a szükséges papírok nélkül 3 évig praktizált orvosként és kezelt pl. magas beosztású vezetőket is?  (Lásd Dr. Révész egészségügyi nyilvántartó lapját.) Ha ez igaz, akkor kuruzslás bűncselekményi tényállása megvalósult?

Igaz-e, hogy Dr. Révésznek nincsenek meg a szükséges papírjai ahhoz, hogy kinevezett főigazgató legyen az ország egyik legnagyobb betegellátó központjában, a BAZ megye kórházban?

Igaz-e, hogy Dr. Révész a Borsod megyei kórház főigazgatója, a Dr. Révész Bt.-vel szerződéses viszonyban van, azaz saját magának fizet a kórház pénzéből?

Igaz-e, hogy a „Dr. Révész Bt.”, a megyei onkológiai centrum felügyeletéért, Dr. Révész főigazgató úr jóvoltából sok-sok milliót vesz fel?

Igaz-e, hogy a Dr. Révész Bt. javadalmazását, Dr. Révész megbízott főigazgató úr kinevezése után rögtön megemelték, így most már 3 millióval többet vihet haza?

Igaz-e, hogy Dr. Révész Káslernek köszönheti a főigazgatói megbízását, az OGYÉI tagságát és még sok minden mást?

Igaz-e, hogy szétlopták az uniós kórházi fejlesztési pénzeket, (CT, MRI, röntgen) a GVH ezért bírságolt is és az ügy szálai magas kormányzati körökhöz vezetnek?

Ezekre a kérdésekre várjuk a választ.

De mit is várhatnak az állampolgárok az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól, amikor saját honlapjukat sem bírják rendben tartani: legutolsó hír 2020. december 30-ai (?!).

S végezetül egy utolsó kérdés: tényleg nincs más dolga az ÁEEK-nak? Ahelyett, hogy egy megválasztott országgyűlési képviselőt minősítenek, inkább dolgozzanak! Elég sok dolguk lenne, mert ami Magyarországon egészségügy címen zajlik az nem gyógyítás, hanem mészárlás.

Nem mellesleg a diagnosztikai eszközök (CT, MRI, röntgen) szétlopása miatt feljelentést teszünk. Az ÁEEK már megtette?

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő