Reagálás az Emmi és a Kormányszóvivői Iroda nyilatkozatára

Értjük, hogy az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága és a Kormányszóvivői Iroda másfél-két órán belül külön-külön is fontosnak tartotta cáfolni azt a hírt, amely szerint az Orbán-kormány a nyugdíjak megadóztatására készül.

Az Orbán-kormány joggal tart a nyugdíjasok haragjától, hiszen jórészben velük fizettette ki bukott gazdaságpolitikája árát az elmúlt két és fél évben. Értjük azt is, hogy Bodrogi József miniszteri biztosi megbízatása november 13-án lejárt.

Csak azt nem értjük, hogy a mai konferenciáról a Napi Gazdaság és az MTI által is kiadott beharangozót látva miért nem jelezte azonnal a minisztérium sajtóosztálya, hogy Bodrogi József mandátuma lejárt? Nem értjük azt sem, hogy a konferencián szintén jelen lévő Szócska Miklós egészségügyi államtitkár miért nem tette rögtön szóvá, hogy Bodrogi már nem a kormány biztosa?

Mekkora lehet a káosz az Emminél, ha a saját apparátusának, sőt a saját államtitkárának sem tűnt föl, hogy olyasvalaki nyilatkozik a kormány nevében, akinek a kormányzati megbízatása több mint egy hete lejárt?   

Szeretnénk tudni továbbá, hogyan értékeli a kormány Bodrogi József teljesítményét? Mert mi csak azt látjuk, hogy a gyógyszerárak nőnek, a várólisták hosszabbodnak, az orvosok és az ápolók elvándorolnak, az egészségügyi ellátórendszerben pedig legalább akkora zűrzavar van, mint az annak felforgatásáért felelős Orbán-kormányban.