Reagálás Dömötör Csaba sajtótájékoztatójára

Egyetértünk Dömötör Csabával, a Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltjével, amikor azt mondja, hogy az EP-választás egyik legfontosabb tétje, hogy lesz-e olyan vezetése Európának, amely képes a fiatalok számára munkahelyet teremteni.

Sajnos úgy tűnik, a Fidesz-kormány nem ért egyet a saját képviselőjelöltjével, hiszen az elmúlt években a magyar fiatalok helyzetét nem tette könnyebbé. Mindezt a statisztikák és a fiatalok tettei bizonyítják. Nem minősíteném jó teljesítménynek, hogy a „Matolcsy számokat“ használva, most már mintegy 500 ezer, többségében fiatal magyar ember keresi külföldön a megélhetését. És mindezt nem az Orbán Viktor által vázolt „kalandvágyból“ teszik. Ha ez a Fidesz munkanélküliséget csökkentő programja, akkor abból nem kérünk! A magyar fiataloknak olyan lehetőségekre van szükségük, melynek révén biztonsággal tervezhetik jövőjüket és alapíthatnak családot Magyarországon.

Sajnáljuk azt is, hogy a Fidesz-KDNP listájának első tíz helyezettje között egy 36 évesnél fiatalabb képviselőjelölt sem nyert indulási jogot, az MSZP listájának első tíz jelölte között 50 %-os ez az arány. Ha a magyar fiatalok olyan magyar képviselőket szeretnének látni az Európai Parlamentben, akik képesek kiállni Magyarország érdekeiért, akkor az MSZP-re szavazzanak!

Gúr Roland,

EP-képviselőjelölt