Belföld | magosz agrárkamara földtörvény
2013. február 07. 14:45

Reagálás Fazekas Sándor és Rogán Antal nyilatkozatára

Nagyon örülünk, hogy Fazekas Sándor optimista, amikor egyetlen listára, a Magosz listájára lehet szavazni az agrárkamarai "választáson".

A Fidesz által Nemzeti Agrárkamarára keresztelt szervezet épp csak nemzeti és kamara nem lesz. Az ágazat országos érdekvédő szerepét nem töltheti be olyan testület, amely egyetlen listára leadott szavazatok alapján jön létre.

Szomorú, hogy az agrárkamarai választás valójában egyetlen, a Fidesszel szövetséges Magoszra történő szavazást jelent. Amiből világos, hogy a magyar élelmiszergazdaság 1-2 százalékát képviselő szervezet fogja a következő években az egész agráriumra ráerőltetni az akaratát.

Az viszont már egyenesen nevetséges, hogy a Fidesz-frakció azzal az indokkal nem zárja le a földtörvény vitáját, hogy megvárja a kamarai választásokat, a kamara leendő vezetői ugyanis a Fidesz-frakcióban ülnek.

Mi továbbra is azt mondjuk, hogy a parlament előtt fekvő földtörvény káros és elfogadhatatlan. Ezért követeljük, hogy azonnal kezdődjön valós szakmai egyeztetés a magyar mezőgazdaság következő évtizedeit meghatározó szabályozásról!

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke