Reagálás Font Sándor közleményére

Font Sándor összevissza beszél. Miután pártja, a Fidesz eldöntötte, hogy tönkreteszi a magyar mezőgazdaságot, már csak egy kérdés maradt: az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának elnöke szándékosan beszél félre, vagy tényleg ennyire nem érti, hogy miről szól az új földtörvény?  

A legnagyobb földterületeket Font Sándor állításával ellentétben fideszes oligarchák használhatják a következő negyven évben. Ennél jóval rövidebb idő alatt a törvénnyel tönkretett cégek dolgozóinak tízezrei kerülnek utcára, majd könyöröghetnek segélyért, vagy 47 ezer forintos közmunkáért. Állattartó telepek tömegei zárnak majd be, csakúgy, mint a 90-es évek elején. A kis területeket használó családok, éppúgy mint az állami földbérletpályázatoknál, ettől a kormánytól semmi jóra nem számíthatnak.

Font Sándor is inkább induljon el Kaskantyúra, és kérjen bocsánatot a tönkretett családi gazdálkodótól, majd ugorjon le Kajászóra, és magyarázza meg az ott élőknek, mennyire segíti ez a kormány a kistermelőket, vagy próbálja elmagyarázni Kishantoson, miért záratják be Európa egyik legjobban működő biogazdaságát. Tényleg ezt akarták? Gratulálunk.

Gőgös Zoltán,
az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának alelnöke