mszp.hu | Belföld
2015. szeptember 25. 13:50

Reagálás Gréczy Zsolt sajtótájékoztatójára

Reagálás Gréczy Zsolt sajtótájékoztatójára
Az MSZP álláspontja a menekültválság kezdetétől fogva egyértelmű: a probléma csak közös európai megoldással, az emberek biztonságát és a humánus szempontokat is figyelembe véve rendezhető. Az MSZP nem Orbán Viktor menekültpolitikájával ért egyet, hanem azzal a hatpontos javaslatcsomaggal, amelyet a szocialista párt hónapok óta mond, és amellyel két napja még a DK is egyetértett.

Az MSZP a menekültügyet nemzeti ügynek tekinti, amelyben minden pártnak a konszenzust, nem pedig a konfliktust kellene keresnie. Kár, hogy a menekültügyből pártpolitikát csináló Fidesz mellé ma a DK is felzárkózott.

Orbán Viktor kilenc hónap késéssel ismerte fel: csak Európával közösen lehet megoldani a menekültválságot. A miniszterelnök javaslatai ma már megegyeznek a szocialista párt által tavasz óta hangoztatott javaslatokkal, és az MSZP által benyújtott határozati javaslat szövegével is.

Budai Bernadett,
szóvivő

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53