mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2019. április 18. 14:54

Reagálás Gulyás Gergely kampányinfójára

Gulyás Gergely ma nem tett mást, mint elindította a Fidesz kampányinfóját, mivel a bejelentett intézkedések csakis a kampánynak szólnak.
Az elmúlt 9 évben bármikor emelhették volna az orvosok és a nővérek bérét, de nem tették meg, és ezzel válságba sodorták az egészségügyi ellátást. Olyan állapotokat teremtettek, ami miatt 24 ezer gyógyítható beteg hal meg évente.

A Fidesz a választások előtt ismét csak hitegeti az egészségügyi dolgozókat a béremeléssel. Nem csak az orvosok és a nővérek, hanem a szociális dolgozók, óvónők, tanárok, rendőrök, hivatali dolgozók is megtapasztalták már, hogy milyen az a fizetésemelés, amelyet a kormány kampányidőszakban ígér: csak papíron létezik és a hónap végén ugyanannyit vihetnek haza, mint az emelés előtt, sőt, néha kevesebbet.

Az Orbán-kormány ígéretei semmit sem érnek, ezért kell uniós szinten szabályozni a fizetéseket. Be kell vezetni az európai minimálbért, melynek összege 240 ezer forint, azaz 750 euró, és erre építve egységes egészségügyi minimálbért kell meghatározni, amely a kezdő orvosok esetében nem lehet kevesebb 4500 eurónál, azaz 1,5 millió forintnál, a kezdő szakápolóknál pedig 2250 eurónál, azaz 750 ezer forintnál. Ezt a célt szolgálja a Haza, Szeretet, Európa! című programja, ezt tűzte zászlajára az egyetlen közös listát létrehozó MSZP-Párbeszéd szövetség.

Tóth Bertalan
az MSZP elnöke