mszp.hu | Belföld
2020. április 30. 16:04

Reagálás Gulyás Gergely „kampányinfójára”

Reagálás Gulyás Gergely „kampányinfójára”
Örvendetes hír, hogy a kormány a kórházakból kimenő és bejövő betegeket és az idősotthonok dolgozóit elkezdi kötelezően tesztelni.

Ugyanakkor elképesztő, hogy a védekezés 50. napján jutott el idáig és nem az elején, amikor rázárta az ajtót az idős bentlakókra és a dolgozókra a szükséges védőfelszerelések nélkül.
 
Ennél a pontnál hívjuk fel a kormány figyelmét arra, hogy az MSZP felelősen csak akkor tudja támogatni a korlátozó intézkedések enyhítését, feloldását, ha a védőfelszerelések a raktárakból az emberekhez kerülnek, és végre-valahára elindul a többször beígért tömeges tesztelés is. Ezeknek a megelőző lépéseknek az elmaradása ugyanis beláthatatlan következményekkel járhat az ország újraindításakor.
 
Sajnálatunkat fejezzük ki azért, mert a „kampányinfóvá” váló kormányzati tájékoztatás lassan teljesen elveszíti a közérdekű jellegét, mivel úgy tűnik, hogy a felmerülő újságírói kérdések többségét a propagandaminisztérium rendeli meg a hozzá kötődő médiumoktól. Tudjuk, hogy a Fidesznek mindene a propaganda, de a jelenlegi helyzetben ezzel csak a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet. Az MSZP ezért követeli kezdetektől a folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást.
 
Ideje lenne az emberekről beszélni! Azokról, akik egyre nagyobb számban veszítik el az állásukat, azokról, akik a kormány miatt kénytelenek otthon gondoskodni az ápolásra szoruló családtagjaikról, azokról a nyugdíjasokról, akik egyre nehezebben tudnak megélni a nyugdíjukból, az egészségügyi és a szociális ágazat dolgozóiról, akik megfelelő védőfelszerelés nélkül harcolnak a járvány ellen.
 
Az MSZP ezért azt követeli, hogy a kormány nyújtson segítséget a hazaküldött beteg emberek hozzátartozóinak az ápolási díj kiterjesztésével és emelésével! Radikálisan emeljék meg a minimálnyugdíjat, hogy a kisnyugdíjasok se maradjanak védtelenek a válság idején. Adjon a kormány több támogatást a magyar kis- és középvállalkozásoknak. Hosszabbítsák meg az álláskeresési járadék időtartamát 9 hónapra és nyújtsanak legalább nettó 100.000 forintos ellátást számukra. A raktárakban felhalmozott védőeszközökből lássák el a frontban szolgálatot teljesítőket, továbbá küldjenek maszkot minden magyar állampolgárnak és minden 65 éven felüli ember kapjon védőcsomagot.
 
Annak érdekében pedig, hogy nyomást gyakoroljunk a kormányra, elindítunk egy online petíciót, amelynek az a célja, hogy minél előbb elfogadják az emberek életének és egészségének védelméről, és megélhetésük biztonságáról szóló javaslatainkat.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok