2012. május 25. 15:01

Reagálás Harrach Péter szavaira

Harrach Péter mai mondatai bőven túlmutatnak az abortusztabletta bevezetésének ürügyén újranyitott abortuszvitán. A KDNP frakcióvezetőjének kijelentései gyermeküket nehéz sorban nevelő anyák millióit alacsonyítja a szegénység és a tudatlanság reprodukciójára képes kihordólányokká. Várjuk a Fidesz állásfoglalását!

Harrach Péter ma megjelent interjújában az abortusztabletta bevezetése kapcsán azt mondja, "engem nem az érdekel, hogy kaparókanál vagy tabletta, engem az érdekel, hogy szülessenek meg a gyerekek."

A KDNP által az elmúlt napokban tett érzéketlen nyilatkozatok után sem a frakcióvezető otromba megfogalmazásán, sem a szavaiban tükröződő szellemiségen nem lepődtünk meg. Azt viszont, hogy Harrach Péter szerint "az iskolázatlan rétegek adják tovább a gyermekeiknek az ő sajátos kultúrájukat. Tehát nem elég, hogy kevesen leszünk, hogy öregek leszünk, még képzetlenek is leszünk" botrányosnak tartjuk, és a leghatározottabban elutasítjuk!

Túl azon, hogy a magát kereszténydemokratának nevező párt frakcióvezetője gyermeküket nehéz sorban nevelő anyák százezreit alacsonyítja szimplán a szegénység és a tudatlanság reprodukciójára képes kihordólányokká; külön felháborító, hogy ezt olyan képviselőként teszi, aki a parlamentben lelkiismeret-furdalás nélkül megszavazta az alacsony státuszú gyerekek sorsát megpecsételő iskolakötelezettségi korhatár leszállítását és más, szegényellenes intézkedéseket.

A magunk részéről továbbra is kiállunk amellett, hogy a politikának semmi keresnivalója a hálószobákban, ahogy nem a politika dolga az orvostudomány helyett a különböző terhességmegszakító eljárások között sem dönteni.

A senki által nem kívánt terhességmegszakítások számának további csökkentése érdekében továbbra is a felvilágosítás, terhességmegelőzés, valamint a fogamzásgátló szerek árának csökkentése mellett vagyunk.

A Harrach-kijelentésekkel kapcsolatban pedig várjuk a Fidesz Női Tagozatának, illetve a Fideszben vezető pozíciót többgyermekes családanyaként betöltő politikusok - például Pelczné Gáll Ildikó - állásfoglalását!

Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja

Demeter Márta,
az MSZP elnökségi tagja

Kormos Kata,
az MSZP szóvivője