Reagálás Hoppál Péter közleményére

Hoppál Péter és Fidesz jobban tenné, ha három év kétharmados kudarca után az uniós fejlesztések kapcsán is hallgatna. Magyarország ma már az EU-s források okos és igazságos elosztása terén sem vár jobb teljesítményt a Fidesztől.

A fejlesztési pénzekkel való visszaélés a Fidesz mutyivilágnak fő kelléke. A kkv-k, az óvodák, iskolák, vagy a kórházak fejlesztésére kapott pénzből gazdagodik Simicska Lajos Közgépe, eurómilliókat vontatnak ki a Nyerges-klán tagjai, de uniós pénzeket, óránként akár 16-17 ezer forintot kaszálnak az NFÜ által megbízott Fidesz-közeli ügyvédi irodák is.

Közel sem egyedi esetre derült fény idén februárban, amikor kiderült: a Fidesz támogatási rendszerében 12,5 milliárd forintot kaphatott öt olyan cég, amelyeket azonos napon, azonos helyen és azonos alaptőkével jegyeztek be, és amelyek egyikét addig a KDNP-s Seszták Miklós felügyelte.

A több mint 7000 milliárd forintos fejlesztés forráskeret elosztásáról a Németh Lászlóné fejlesztési miniszter felügyelete alá tartozó Nemzeti Fejlesztési Ügynökség dönt. Némethné pedig Orbán Viktor és kedvenc oligarchái, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt felügyelete alá tartozik.

A Fidesz által változatlanul hagyott, ugyanakkor az elmúlt három évben jóval lassabbá és átláthatatlanabbá tett uniós pályázati rendszer ma nem az emberekről szól, hanem az országot maffiaszerűen behálózó Fidesz Zrt. érdekét szolgálja.

Török Zsolt,
szóvivő