Reagálás Hoppál Péter sajtótájékoztatójára

Hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, hogy az emberek érezhetően jobban járnak, mint 2010 előtt. A Fidesz kormányzásával ugyanis csak a fideszes haverok és a jómódú családok jártak jól.

A KSH inflációs statisztikája pont annyira tükrözi az átlagcsaládok mindennapos tapasztalatát, mint a munkabéradatok vagy a foglalkoztatási mutatók: semennyire. Az alapvető fogyasztási cikkek inflációja 3% körül van, sőt a nyugdíjas fogyasztói kosárban még ennél is nagyobb a drágulás.

Az átlagjövedelmek és az átlagos nyugdíjak vásárlóértéke érezhetően kisebb, mint 2010-ben, köszönhetően az igazságtalan egykulcsos személyi jövedelemadónak, az európai rekordszintre emelt 27 %-os áfának, vagy az emberekkel megfizettetett különadóknak. A brutálisan legyengített forint pedig a devizahitelesek terheit növeli drasztikusan.

Hoppál Péternek sajnos csak abban van igaza, hogy „a háztartások jobban tudnak gazdálkodni, mint 2010 előtt”. Mivel 10 jövedelemből ma 8 kevesebbet ér, mint négy éve, a magyar családoknak sajnos valóban jobban kell gazdálkodniuk, hogy megéljenek.

A Mesterházy-kormány 250 ezer új, valódi munkahelyet teremt, nettó 100 ezer forintra emeli a minimálbért, igazságosabbá és fenntarthatóbbá teszi rezsicsökkentést, valamint jelentősen csökkenti az alapvető élelmiszerek árát. Április 6-án az emberek erről fognak szavazni.

Burány Sándor,
országgyűlési képviselő