Reagálás Navracsics Tibor uniós biztosi meghallgatására - Navracsics immár Orbán Viktor ellen folytatja szabadságharcát

Navracsics Tibor uniós biztosi meghallgatásán azt mondta, amit egy leendő európai biztostól elvárnak. Progresszív, az európai értékeket megőrző, sőt, azokat továbbfejlesztő programot adott.

Mélyen kiábrándító azonban, hogy Navracsics Tibor csak most képviseli ezeket az értékeket. Még miniszterelnök-helyettesként tagja és bűntársa volt annak a rezsimnek, amely felszámolta a kulturális sokszínűséget, megtiporta a sajtószabadságot, korlátozta az egyetemek függetlenségét. Bűntársa volt annak a rezsimnek, amely erőszakos központosításával elsorvasztotta az oktatást, megtagadta és kiátkozta az európai értékeket, megfélemlítette és ellehetetlenítette a civileket. Bűntársa volt annak a rezsimnek, amely túszul ejtette a független, és legyengítette a demokratikus intézményeket, az ifjúsági munkanélküliség felszámolása érdekében pedig alig tett érdemi lépést; most is vannak olyan uniós források, amelyekből egyedül Magyarország nem hívott le egyetlen eurocentet sem.

Az, amit Navracsics Tibor a putyinokratikus rezsim kiépítésében tett, megbocsáthatatlan bűn. Még akkor is, ha már láthatóan Orbán Viktor rendszere ellen akar szabadságharcot folytatni.


Ujhelyi István
az MSZP alelnöke
európai parlamenti képviselő