mszp.hu | Belföld | Novák Előd Jobbik
2015. május 15. 15:15

Reagálás Novák Előd (Jobbik) sajtótájékoztatójára

A Jobbik a zászlóégetésben már nagyon magabiztos, de a gyanús pénzügyekbe keveredett politikusaival kapcsolatban igencsak határozatlannak tűnik. Ezért arra kérjük Novák Elődöt, a Jobbik elnökségi tagját, hogy határozottan válaszoljon a következőkre:

1.    Hogy áll az EU csalásellenes hivatalának vizsgálata a kémkedéssel vádolt Kovács Béla jobbikos képviselő és Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ügyében?

2.    Kovács Béla volt gyakornoka szerint számos korrupciós ügyre volt rálátása a Jobbik-frakció mellett végzett munkája során. Milyen ügyekről van szó?

3.    Hány fantomalkalmazott utáni busás fizetést vágtak még zsebre jobbikos politikusok Brüsszelben?

4.    A Jobbik vezetése tavaly azt ígérte: „alaposan kivizsgálják Kovács Béla ügyeit”. Hol tartanak a vizsgálattal?

5.    Novák Előd egy hangfelvételen arról beszél, hogy a Jobbik pénzzel támogatja a Betyársereget. Szeretnénk tudni, mennyi pénzzel támogatja a Jobbik az elítélt bűnözőkből álló félkatonai szervezetet?

Az MSZP azonnal kizárta Simon Gábort. A többi az igazságszolgáltatásra tartozik, az MSZP ezt az ügyet lezártnak tekinti.

Az MSZP abban érdekelt, hogy párthovatartozástól függetlenül minden gyanús ügy napvilágra és alapos kivizsgálásra kerüljön. Ezért várjuk a hatóságok munkájának eredményét például Rogán Antal gyanús belvárosi ingatlanügyeiben is.

Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes