Reagálás Pelczné Gáll Ildikó sajtótájékoztatójára

Miután közel négy éven át a fakanál mellett jelölte ki a nők helyét, a Fidesz a családpolitikában is kampány üzemmódra váltott. Az elmúlt hetekben rendszeresen ódát zengtek a gyed extra bevezetéséről, de 2010 óta némán nézik, hogy családok százezrei sodródnak a megélhetés határára.

Arról is hallgatnak, hogy a gyed extrával az új Munka törvénykönyve szerint a kismama kirúghatóvá válik. Nem szólt a Fidesz alelnöke arról sem, hogy például Hajdú-Bihar megyében 23 éves negatív csúcson áll a nők foglalkoztatása, körükben csupán 38%-os!

Orbán Viktor 2010-ben családbarát politikát ígért, ám csak saját politikai családja tagjait és barátait hozta jobb helyzetbe. A magyar családok azonban pontosan tudják, hogy amit az elmúlt közel 4 évben tett, annak eredményeként ma Magyarországon a legnagyobb szegénységi kockázat a gyermekvállalás lett.

Orbán Viktor és a Fidesz a bölcsődéket fizetőssé, hazánkat pedig 500 ezer éhező gyerek országává tette, ahol ma már 4,6 millióan élnek a létminimum alatt. Ebben a helyzetben a gyed extra nem segítség a családoknak.

Áprilisban valóban új korszak kezdődik a családok életében. Valódi védelmet nyújtunk az anyáknak, hogy visszatérhessenek a munkahelyükre, családbarát munkahelyeket teremtünk, több segítséget adunk a gyermeküket egyedül nevelő anyáknak, a bölcsődei díjat pedig eltöröljük.

Bangóné Borbély Ildikó,
elnökségi tag