2012. április 13. 15:04

Reagálás Selmeczi Gabriella közleményére

Az MSZP a Fidesz mai közleményét a kormány, illetve a kormánypárt két napja tartó szánalmas magyarázkodásának csúcspontjaként értékeli. Emlékeztetőül: a Velencei Bizottság (VB) által március végén küldött, az IMF-tárgyalások megkezdésének világos és konkrét feltételeit ismertető diplomáciai dokumentumról először azt mondták, az csupán egy magánvéleményt tükröző magánlevél.

Majd azt, hogy csak egy szokványos adatszolgáltató levél. Újabban pedig már azt mondják, hogy nincs is levél.

Azt látjuk, hogy az igazság napvilágra kerülése porszemet ejtett a hatalmi propagandagépezetbe és ennek hatására egyre-másra születnek a levéllel kapcsolatos kormányzati, illetve kormánypárti magyarázó nyilatkozatok. Az egyetlen probléma, hogy ahány nyilatkozat, annyi különböző magyarázat.

Kedves kormány, kedves Fidesz!

Ahelyett, hogy egyre nagyobb hazugságokba lovalják magukat, nem lenne tisztességesebb az igazat mondani? Az MSZP a tisztánlátás érdekében arra kéri a kormányt, hogy mind Robák Ferenc strasbourgi nagykövet levelét, mind a VB által jegyzett dokumentumot hozza nyilvánosságra.

Az emberek pedig majd eldöntik, ki mond igazat és ki nem.

U.i: az után, hogy Kósa Lajos egy mai tévéinterjúban kikérte magának, hogy kormányon kívüli Fidesz-politikusként a kormány asztalára tartozó levélről faggassák, vajon miért reagál a Fidesz szóvivője a kabinet nevében?