Reagálás Tuzson Bence nyilatkozatára: a Fidesz az emberek biztonságával játszik!

Reagálás Tuzson Bence nyilatkozatára: a Fidesz az emberek biztonságával játszik!
Miközben Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke botrányos szereplése zajlott az ATV péntek esti vitaműsorában, Tuzson Bence, a propagandaminisztérium államtitkára anyacsatornáján éppen azt fejtegette, hogy teljesen mindegy, mit tartalmaz az ellenzék terrorvészhelyzettel kapcsolatos javaslata, ők benyújtják az eredeti javaslatukat, és részükről lezártnak tekintenek minden vitát. Nem nagy bejelentés, hiszen az érdemi viták, pont a Fidesz miatt el sem kezdődtek.
Ezzel világossá vált, hogy a kormány csak játszik az emberekkel. Első perctől olyan javaslatot tettek le az asztalra, amiről tudták, hogy egyetlen ellenzéki párt sem fogja felelősen, az ismert információk birtokában megszavazni. Világossá vált, hogy a Fidesz nem a terrorizmus ellen kíván érdemi megoldást adni, csupán egy újabb ízléstelen politikai játszmát indított. Céljuk az emberek félelemben tartása, megosztása, hergelése és az ellenzék teljesen méltatlan lejáratása. Csakhogy itt és most tényleg a magyar emberek életének biztonságával játszanak, ami túl nagy ár a hazug népszerűséghajhászásért cserébe. Azt pedig, hogy a Fidesz fizetett hirdetésekben, közpénzből sért vérig baloldali érzelmű embereket, vádolva őket azzal, hogy terroristapártiak lennének, az ő nevükben is kikérjük magunknak.
 
Az MSZP javaslata terrorveszély esetén megadja a kormánynak az azonnali cselekvési lehetőséget, de komoly kontroll alatt tartja azt, hogy a hatalom mire használhatja a közös erőforrásokat, erőszakszervezeteket. Továbbá számos új, kézzelfogható javaslatot tesz a Btk. szigorításától a fegyveres, rendvédelmi és titkosszolgálati szervek megerősítéséig. Erről a javaslatról érdemes lenne tárgyalni, mert igenis felelősek vagyunk az itt élő emberek biztonságáért.
 
Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok