2012. szeptember 21. 13:58

Reagálás Varga Mihály ”televíziós” nyilatkozatára

Meglepetéssel fogadtuk, hogy az unortodox gazdaságtudomány legújabb állását ezúttal nem Matolcsy György, hanem Varga Mihály ismertette.

Hogy az igazságtalan, egykulcsos adórendszer, az európai rekordszintre emelt áfa, valamint az elmúlt két évben kivetett több mint 25 új adó nem fogja beindítani a növekedést, az már a bevezetésükkor is világos volt.

De hogy a fellendülést egyszer a hűtőszekrények és a tévék előbb vagy utóbb szükségszerűen bekövetkező elromlásától várja majd a kormány, azt még a legmerészebb rémálmainkban sem mertük volna gondolni.

Azonban, ha az idei évre ígért gazdasági elrugaszkodáshoz valóban a frizsider és a TV elromlásán át vezetne az út, akkor Varga Mihály, Matolcsy György és az unortodox gazdaságpolitika zászlóvivői akár már vehetnék a kalapjukat. A műszaki cikkek amortizációjához ugyanis nincs szükség a Fidesz-kormányra.

U.i.: Érdeklődve várjuk a Fidesz szóvivőjének újabb kioktatását, amely kimutatja majd: az Orbán-kormány tulajdonképpen csak példát mutatni akart az országnak a GDP-növelésben azzal, hogy 2010-es hatalomra kerülése óta több mint 70 milliárd forintot költött el különböző irodai luxuscikkek beszerzésére…