mszp.hu | Belföld | Foglalkoztatás
2021. december 09. 12:11

Rekordot dönt az állami vezetők száma, miközben munkaerőhiánnyal küzd a közigazgatás – ez a fideszes bürokráciacsökkentés

Rekordot dönt az állami vezetők száma, miközben munkaerőhiánnyal küzd a közigazgatás – ez a fideszes bürokráciacsökkentés
Az Orbán-kormány az elmúlt években folyamatosan utcára tette, vagy a munkavállaló-ellenes intézkedéseivel elüldözte azokat a közszolgákat, akik az érdemi munkát végzik, miközben – a 24.hu számításai szerint – 10 év alatt megháromszorozódott az állami vezetők száma, a fizetésükre fordítható összeg pedig ötszörösére nőtt.

Elfogadhatatlan, hogy a közszféra munkaerőhiánnyal küzd első sorban az alacsony fizetések miatt, miközben Orbán Viktor minden gondolata külön kormánybiztost kap hatalmas fizetésért!

Az MSZP úgy gondolja, hogy eljött az ideje az állami vízfej leeresztésének! Kevesebb államtitkárral és helyettes államtitkárral rengeteg pénzt lehetne átcsoportosítani, ami hozzájárulhatna ahhoz, hogy végre elegen dolgozzanak a közigazgatás azon területein, ahol most égető hiány mutatkozik. Továbbá meg kell szüntetni a különböző mondvacsinált miniszterelnöki és miniszteri biztosi pozíciókat, amelyek csupán egyszerű kifizetőhelyként működnek!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok