mszp.hu | Belföld
2020. október 27. 20:09

Rekordszámú halálos áldozat: meddig hajlandó elmenni Orbán?

Szeptember 12-én Orbán Viktor a közmédiának adott exkluzív interjújában azt mondta, hogy a járvány második hullámának idején a védekezés sikerét a halálesetek számában lehet mérni. Azon a napon két áldozata volt a járványnak, most október 27-én azonban már 63-an veszítették el az életüket.

Miniszterelnök úr, mégis meddig tekinti sikeresnek a védekezést? Ha már a saját maga által felállított követelményeknek sem képes megfelelni, akkor nem gondolja, hogy azonnal meg kellene kezdeni a védekezés újratervezését? Mennyi halálos áldozat kell még ahhoz, hogy végre meghozza a szükséges döntéseket?

A lesújtó számok azt mutatják, hogy úgy nem lehet sikeresen védekezni, ha a fideszes pártkatonák véleménye és egy álkonzultáció eredménye a meghatározó az orvosok és kutatók szakértelmével szemben, és kormányzati szinten tagadják a tesztelések jelentőségét a járvány elleni harcban.

A járványkezelés szakmai és nem pedig politikai kérdés. Reméljük, hogy ezt minél hamarabb felismeri a Fidesz és maga Orbán Viktor is, és akkor a pillanatnyi politikai érdekek mentén hozott döntéseket végre felválthatják a megfelelő szakmai intézkedések.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő