MTI/mszp.hu
2012. június 08. 16:17

Rémálom a kormány gazdaságpolitikája

Miközben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megfogalmazása szerint a kormány gazdaságpolitikája olyan sikeres, mint egy "tündérmese", ez a tündérmese rémálommá vált az ország lakói számára - jelentette ki Botka László, az MSZP választmányának elnöke pénteken Gyöngyösön.

Ebben a helyzetben az ország alapvető érdeke a kormányváltás 2014-ben - közölte sajtótájékoztatón Botka László.

Botka László, aki az Ajánlat Magyarországnak elnevezésű pártprogram előkészítése érdekében zajló országjárása keretében látogatott pénteken Gyöngyösre, elmondta: miközben a térség más országaiban már megindult a növekedés, Magyarország  recesszióba süllyedt. Egyre többen veszítik el az állásukat és az egykulcsos adó következtében tömegek szenvednek el nettó bárcsökkenést. Mindez halmozottan sújtja a Kelet-Magyarországon élőket, ezért külön Kelet-magyarország programot is készít az MSZP.
 
Ugyanakkor  - folytatta - káosz és bizonytalanság uralkodik az önkormányzati rendszerben, mert senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz az önkormányzatok feladata a jövőben és ahhoz milyen források állnak majd rendelkezésre.
    
Ebben a helyzetben országjárása során azt tapasztalja, hogy valós hangulatot tükröznek a közvélemény-kutatók felmérései, vagyis valóban zárul az olló a két nagy párt között.
    
Ez azt jelenti, hogy a parlamenti ciklus közepén nyitott a politikai verseny, a választók többsége egyre inkább kormányváltást kíván és 2014-ben az MSZP tud majd ehhez megfelelő alternatívát ajánlani - mondta Botka László.  
    
Sós Tamás, az MSZP Heves megyei elnöke arról beszélt, hogy rossz irányba megy az ország, a Fidesz korábban nem ezt ígérte, "egy biztos pont van, a bizonytalanság".
    
Úgy véli, veszélybe került az uniós források lehívása, így több Heves megyei beruházás is bizonytalanná vált, például az egri kórház 4,5 milliárd forintos tervezett felújítása.