Rétvári Bence szerint a közalkalmazott és köztisztviselő nem ember?

Ne az embereket sújtsa megszorításokkal a Fidesz-kormány, hanem az 54 államtitkár és 98 helyettes államtitkár számát csökkentse vissza a 2010-es szintre! A jelenlegi kormánytagok ugyanis évente több mint 1,5 milliárd forintba kerülnek, és ebben még nincsenek benne a milliós prémiumok. Csak emlékeztetésképp: az MSZP-kormányban mindössze 20 államtitkár és 49 szakállamtitkár dolgozott.

Különösen visszataszító Rétvári Bencének az az állítása, hogy a Fidesz által bejelentett 110 milliárd forintos megszorító csomag azért nem érinti az emberek hétköznapjait, mert „az állam az apparátuson spórol”.  Vagyis az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) államtitkára az állami alkalmazottakat nem tekinti embernek? Az ő elbocsátásuk, az ő családjuk megélhetése nem számít a Fidesznek?

Ráadásul Rétvári valótlanságot is állít: 110 milliárd forintot nem lehet úgy kivenni a költségvetésből, hogy azt ne érezze meg senki. Ezért amikor Rétvári szánalmasan azzal érvel, hogy az EMMI-től „csak” 9 milliárdot von el a kormány, az valójában azt jelenti: a Fidesz újabb 9 milliárd forintot vesz el az egészségügytől, az oktatástól, a kultúrától és a szociális területekről.

Budai Bernadett,
szóvivő