mszp.hu | Belföld
2021. február 26. 21:29

Rétvári sem tudja, hogy hova tűnt több mint 700 ezer ember az „oltási tervükből”

Mivel a nyilvánosságra került oltási sorrendben érthetetlen módon a KSH hivatalos adatainál 716 ezerrel kevesebb 18 évnél idősebb magyar állampolgárral számolnak, ezért Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz.

A válaszból pedig csak arra lehet következtetni, hogy Rétvári Bence államtitkár vagy nem tud értelmezni egy egyszerű kérdést, vagy a kormány maga sem tudja, hogyan hagyott ki több mint 700 ezer embert az „oltási tervéből”.

Egyáltalán nem növeli az emberek intézkedésekbe vetett bizalmát, ha azt kell látniuk, hogy a kormány még azt sem tudja megmondani, hogy pontosan mennyi embert akar beoltani. Az ellentmondást tisztázni kell, mert kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést!

A bizalom növelése érdekében az MSZP ezért továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságra a részletes oltási tervet, továbbá követeljük a pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást!

MSZP