mszp.hu | Rezi választás 2014 országjárás
2014. március 28. 19:04

Rezi, bővítés

Nem csak térben, időben is hatalmas utat tett meg immár Mesterházy Attila. Péntek reggel a Zala megyei Rezi község határába, a még kialakítás alatt álló dínóparkba vezetett a kormányváltó erők miniszterelnök-jelöltjének útja.


A tulajdonos szerint az ő parkja sokkal komplexebb lesz, mint az osztrák határ túloldalán álló, ha április végén megnyitja kapuit a 150 millió évvel ezelőtti időkbe visszarepítő élmény- és játékbirodalom. Méghozzá azért - tudtuk meg -, mert itt nem kőből épült szobrokat, hanem mozgó, sőt élethűen üvöltő dínókat is láthat majd a közönség, sőt 10 méter magas mászófal és dínócsontváz-lelő homokozó is lesz.

Érkezésünkre már üzembe is helyezték a faluhatár melletti magaslaton elhelyezett óriásgyíkokat, így testközelből, méghozzá ingyen csodálhattuk meg a késő Jura-kori élővilág audio és vizuális világát. (A hivatalos belépő 4000 forint lesz.) A vállalkozás beindításához 200 millió forintra és 26 alkalmazott munkájára volt szükség, de a főszezonban akár 40-45-en is dolgozhatnak majd itt.


Cserép Gábor, Rezi független polgármestere szerint hosszú évek óta ez az első gazdasági beruházás a faluban, és mivel a térségben is a megélhetés a legnagyobb probléma, nagyon örül ennek a „parkosításnak”. És még ha a romokban álló rezi várat is fel tudnák újítani...