mszp.hu | Belföld
2022. január 20. 15:01

Rogán Antal és kabinetfőnöke mondjon le, a kormány tagjai pedig valljanak színt: szerintük is trágyadomb-e az EMMI!

Rogán Antal és kabinetfőnöke mondjon le, a kormány tagjai pedig valljanak színt: szerintük is trágyadomb-e az EMMI!
Nyílt levélben és közös sajtótájékoztatón szólította fel lemondásra a Völner-ügy kapcsán gyanúba keveredett Rogán Antalt, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert és stróman kabinetfőnökét az Egységben Magyarországért, azaz a választási szövetségben induló hat ellenzéki párt.

Ígérték, azt is kiderítik, osztják-e a kormány tagjai élükön Orbán Viktorral a megfigyelt volt államtitkár véleményét az Emberi Erőforrások Minisztériumáról, amely szerint az egy „trágyadomb”.

A Karmelita kolostor előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón felszólalt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, Barkóczi Balázs, a DK szóvivője, Gelencsér Ferenc, az I. kerület momentumos alpolgármestere, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja.

A politikusok rámutattak, hogy Rogán tárcája a nyilvánosságra került nyomozati anyagok alapján érintett a rendszerváltás utáni politikatörténet legmagasabb szintig érő korrupciós ügyében, amely a végrehajtó-maffia és az igazságügyi miniszter helyettesének lelepleződésével kezdődött és ki tudja, hol ér véget.

A miniszter közvetlen beosztottja, kabinetfőnöke és barátja, Nagy Ádám kabinetfőnök vizsga nélkül kapott érdemjegyeket a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. Az is kiderült, hogy az ő cége vásárolta meg a Bírósági Végrehajtói Kar félmilliárdot érő ingatlanát. A 32 éves fiatalember nagyon gazdag ember lehet, de még inkább egy nagyon gazdag ember, a főnöke strómanja. Ezért – a pártok szerint – büntetőjogi felelőssége van, csaló, bármilyen köztisztviselői feladatra méltatlan, felmentése nem halasztható.

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd jelenlévő képviselői hangsúlyozták, az eddig napvilágot látott információk alapján nem kétséges, hogy ezek a gyalázatos események nem történhettek volna meg a miniszter tudta nélkül, sőt, okkal feltételezhető, hogy az egyetemi oktatókkal szembeni nyomásgyakorláshoz Rogán Antal aktív közreműködésére is szükség volt, és az sem kérdés, hogy a miniszter maga is aktív közreműködője és kedvezményezettje volt a végrehajtó-maffia működésének.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese a Völner-ügy kapcsán a megfigyelt volt miniszterhelyettes rögzített, cinikus szavait emelte ki, melyek híven tükrözik a NER-elit hozzáállását „alattvalóikhoz”, munkájuk semmibevételét. „Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy trágyadomb” – ezt nem ellenzéki politikus mondta, ezt Orbán Viktor egyik egykori kormánytagja mondta” – emlékeztetett.

Bejelentette, írásban fogják megkérdezni a kormány tagjait élükön a miniszterelnökkel, hogy osztják-e a bukott államtitkár véleményét az Emberi Erőforrások Minisztériumáról.

A szocialista politikus hangsúlyozta, a sajtóban megjelent nyomozati anyagok szerint Völner az Igazságügyi Minisztériumon kívül is intézett „ezt-azt” a végrehajtó maffia számára, az iratokban Rétvári Bence és az EMMI nevesítve is van, ami újabb kérdéseket vet fel. Ígérte, az Egységben Magyarországért kormányváltás után olyan minisztériumokat fog létrehozni, ahol szakmai munka folyik a magyar emberek érdekében.

Végezetül a politikusok Rogán Antalhoz írt nyílt levelüket, melyben lemondásra szólítják fel, kitűzték a Miniszterelnöki Kabinetiroda I. kerületi épülete előtti kordonra.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok